de Kunstwerker
kunst kopen

Kunst kopen is je hart volgen

Kunst kopen is spannend, maar kan ook een hele uitdaging zijn. Hoe weet je dat je het juiste kunstwerk hebt gevonden?

Kunst kopen is spannend, maar kan ook een hele uitdaging zijn. Bij voorkeur brengt het kunstwerk dat je koopt lang plezier. Maar hoe weet je dat je het juiste kunstwerk hebt gevonden?

Eerst de basics

Je kunt beginnen door jezelf te onderwijzen en te leren welke stijlen je leuk vindt. Hier is Instagram handig; het is een geweldige manier om kunstenaars en galerieën over de hele wereld te verkennen. 

Denk vervolgens goed na over de plaatsing van het kunstwerk, welke kamer, hoeveel ruimte je daar hebt en hoe het licht in de kamer gedurende de dag verandert.

Denk aan de grootte van je kunstwerk, hoe groot wil je gaan? (het is geen geheim dat we fan zijn van XL; in een van onze eerdere posts leggen we de voordelen van een XL-schilderij uit).

Welk kleurenpalet heb je in gedachten – wil je dat het overeenkomt met de kleuren in je interieur, of wil je dat het iets anders toevoegt?

Ben je op zoek naar een kunstwerk dat opgaat in je interieur of juist opvalt?

Waar koop je kunst?

Er zijn veel manieren om kunst te kopen en kunst rechtstreeks van de kunstenaar te kopen, maakt de lijnen zo kort mogelijk.

Vooral nu kunstenaars een veilige online aankoopervaring kunnen bieden, is rechtstreeks kopen bij de kunstenaar eenvoudiger dan ooit. Niet alleen zorgt het ervoor dat je zeker weet dat je originele kunst koopt, we kunnen ons ook voorstellen dat het de aankoop veel aangenamer maakt door het persoonlijk contact. Bovendien kan de kunstenaar meer vertellen over zijn proces of het verhaal achter een specifiek kunstwerk.

Vertrouw op je intuïtie

Wij vinden het belangrijk om je gezond verstand te gebruiken bij het kopen van kunst, maar nog belangrijker: je hart volgen. Vertrouw op je persoonlijke smaak en intuïtie en koop iets waar je verliefd op wordt. Vooral wanneer het kunstwerk overeenkomt met je budget!

Hier twee suggesties van kunstenaars die prachtig betaalbaar werk aanbieden: Ronald Hunter en ROCO Studio

kunst kopen
kunst kopen

De Kunstwerker

31 comments

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular