de Kunstwerker
Betaalbare kunst kopen

Betaalbare kunst kopen

Betaalbare kunst online kopen? Waar en hoe?

Ben jij opzoek naar een leuk kunstwerk? maar wil je het nog wel een beetje betaalbaar houden en niet 10 duizenden euro’s uitgeven? Waar begin je dan met de zoektocht naar betaalbare kunst en wat moet je dan kopen?. Wil je echte kunst kopen van een echte kunstenaar? Is dat nog betaalbaar? Kan ik dit direct bij de kunstenaar kopen of moet dit bij een kunst galerie? Heel veel vragen voor mensen die nog nooit kunst gekocht hebben maar dit wel een keer willen doen. Wij proberen je te helpen in de zoektocht naar het kopen naar betaalbare kunst. Waar en hoe kopen wij betaalbare kunst?

Waar begin je?

Laten we beginnen bij Printshops zoals Desenio, Society6 of Werk aan de muur. Hier vind je hele leuke ontwerpen, die soms speciaal ontworpen zijn voor deze platformen. Maar hier worden ook print outs van originele kunstwerken aangeboden. Op deze manier kun je dus voor een hele betaalbare prijs iets leuks aan de muur hangen. Helaas heb je dan wel de kans dat iedereen het aan de muur kan hebben. Want een limiet zit vaak niet op hoeveelheid print outs die ze maken.

Wil je een meer exclusieve print out kopen in een gelimiteerde oplage bijvoorbeeld. Dan wordt het al minder betaalbare kunst maar nog steeds zijn hier wat mogelijkheden in. Zo heb je Lumas en YellowKorner die Limited edities van c.a. 150 stuks uitbrengen van een kunstwerk. Dit zijn dan nog wel print outs in luxe uitvoering op canvas of op papier. Maar je hebt dan wel iets meer unieks in huis.

Geen prints maar originele kunst kopen?

Wil je toch unieke kunst maar wel betaalbaar dan is Etsy een hele leuke site,. Hier worden ook heel veel print outs verkocht maar ook originele werken. De site bestaat uit eigenlijk allemaal losse shops die allemaal handgemaakte producten aanbieden. Dit kan dus kunst zijn maar ook meer knutselspullen of kleding of eigenlijk van alles. Het is ook nog wereldwijd dus de keuze is dan ook enorm en voor iedere smaak wat.

Betaalbare kunst kopen - voorbeelden van kunstwerken
Kissing lips & Traffic sunny

Als Etsy iets te breed voor je is, dan is het misschien slim om te focussen op kunst galeries. De meeste galeries pretenderen wel dat ze ze “Betaalbare kunst” verkopen maar is dat ook zo? Gelukkig hebben steeds meer kunst galeries ook een webshop met prijzen online staan. Dit was vroeger nooit het geval dan moest je gaan vragen hoeveel zo’n kunstwerk dan wel niet zou moeten kosten. In Nederland zijn de kunst galeries nog steeds niet happig om hun prijzen online te communiceren. Maar in het buitenland wordt het allang gedaan en is de verkoop van kunst dan ook veel transparanter en betaalbaarder.

Betaalbare kunst kopen

Er zijn een aantal hele grote online kunstgaleries/ kunstplatformen zoals: Saatchi, Artfinder, Zatista , Artsper, Kazoart en Singulart. Deze verkopen betaalbare kunstwerken van kunstenaars over de hele wereld. Het voordeel van deze platformen / kunst galeries is dat ze een voorselectie maken voor de gebruiker. Je kunt dus snel zien wat de stijl en prijs van een kunstwerk is en of dit bij je past. Is het toch niet betaalbaar?. Dan zoek je gewoon weer verder in de duizenden kunstwerken.

Betaalbare kunst kopen - voorbeelden van kunstwerken
Floppy disk – Roco Studio & Vermeerlism

Liever de kunst in het echt zien?

Vind je het online gebeuren toch allemaal te spannend en te ver weg? Dan kun je je zoektocht naar betaalbare kunst natuurlijk altijd nog in de Nederlandse galeries voortzetten. Zo zijn er een aantal Nederlandse beurzen waar veel kunst galerieën zich presenteren. Het voordeel is dat je niet het hele land hoeft af te reizen naar betaalbare kunst. Een aantal beurzen op een rij met betaalbare kunst zijn First Art Fair , Affordable Artfair, Art the Hague

We hopen dat je nu al een beetje op weg geholpen bent met je zoektocht om betaalbare kunst te kopen? Wil je nog meer informatie? Bij Roxier kunst galerie of bij Ronald Hunter zie je een overzicht wat ze zoal te bieden hebben. Wil je meer weten over schilderij kopen? Kijk dan op onze blog over het kopen van een schilderij www.schilderijkopen.com

De Kunstwerker

Most popular