de Kunstwerker

Rotterdamse kunstenaar Ronald Hunter

Wat is het succesverhaal van deze Rotterdamse kunstenaar? En aan wie verkoopt hij zijn kunst?

De schilderijen van Rotterdamse kunstenaar Ronald Hunter staan bekend om hun veelzijdige kleuren en interessante texturen. Ronald heeft een achtergrond in grafisch ontwerp; je vindt hierdoor vaak grafische elementen en typografie terug in zijn werk.

Een aantal jaren geleden verruilde Ronald zijn commerciële carrière voor die van onafhankelijk kunstenaar. Sindsdien heeft hij zijn schilderijen verkocht aan kantoren, winkels en privé-woningen over de hele wereld. Tot nu toe in meer dan 57 landen!

Jaren lang was Ronald Grafisch ontwerper en eigen ondernemer, hierdoor heeft hij geleerd te luisteren naar zijn klanten en zo een passend product in de markt te zetten.

Ronald Hunter werkt en woont als echt Rotterdamse kunstenaar in hartje Rotterdam op loop afstand van het Centraal station. Al is Rotterdam nooit de hoofdstad van de kunst geweest, je ziet wel dat de afgelopen tien jaar de stad niet alleen op cultureel gebied maar ook op kunst gebied flink gegroeid is. De Rotterdamse kunstenaar zal er hard voor moeten werken om zijn bekendheid te behalen.

Ronald Hunter portrait

Als Rotterdamse kunstenaar gebruikt Ronald niet alleen de allerbeste materialen, maar besteedt ook veel aandacht aan het kiezen van zijn leveranciers het liefst gebruikt hij hiervoor lokale producten. Alles om ervoor te zorgen dat zijn kopers lang van hun schilderijen kunnen genieten.

En niet onbelangrijk… Ronald is een groot voorstander van betaalbare kunst. Hij wil originele kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Laat je dus inspireren door zijn verzameling, en maak je minder zorgen over het prijskaartje.

Er zijn veel Rotterdamse kunstenaars maar er zijn er maar weinig met een eigen kunstgalerie. (Roxier Art – Rotterdam) Je kunt dus altijd binnen lopen in de Rotterdamse galerie om het werk van Ronald in het echt te bezichtigen.

Ronald ontwerpt en schildert al zijn werk zelf. Hij signeert zijn werk aan de voorkant (dubbele initialen ‘RH’). Bovendien komt ieder schilderij met een certificaat van echtheid, bevestigd aan de achterkant. Alle doeken zijn gestrekt op een houten frame en worden geleverd met een stevige haak, klaar om op te hangen. De schilderijen worden wereldwijd verzonden in een stevige kartonnen doos; niet alleen veilig verpakt in noppenfolie, maar ook extra beschermd met een houten plaat.

Rotterdamse kunstenaar Ronald Hunter
Als je meer wilt weten over deze Rotterdamse kunstenaar Ronald Hunter, lees dan zijn kunstblog, of volg hem op Instagram.

Meer over Rotterdamse kunstenaars weten? en betaalbare kunst uit Rotterdam bekijk dan onze andere blogs.

Info over meer betaalbare Rotterdamse kunst kun je hier vinden 

 

De Kunstwerker

55 comments