de Kunstwerker

Rotterdamse kunstenaar verkoopt wereldwijd

Wat is het succesverhaal van deze Rotterdamse kunstenaar? En aan wie verkoopt hij zijn kunst?

De schilderijen van Rotterdamse kunstenaar Ronald Hunter staan bekend om hun veelzijdige kleuren en interessante texturen. Ronald heeft een achtergrond in grafisch ontwerp; je vindt hierdoor vaak grafische elementen en typografie terug in zijn werk.

Een aantal jaren geleden verruilde Ronald zijn commerciële carrière voor die van onafhankelijk kunstenaar. Sindsdien heeft hij zijn schilderijen verkocht aan kantoren, winkels en privé-woningen over de hele wereld. Tot nu toe in meer dan 50 landen!

Jaren lang was Ronald Grafisch ontwerper en eigen ondernemer, hierdoor heeft hij geleerd te luisteren naar zijn klanten en zo een passend product in de markt te zetten.

Ronald gebruikt niet alleen de allerbeste materialen, maar besteedt ook veel aandacht aan het kiezen van zijn leveranciers. Alles om ervoor te zorgen dat zijn kopers lang van hun schilderijen kunnen genieten.

En niet onbelangrijk… Ronald is een groot voorstander van betaalbare kunst. Hij wil originele kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Laat je dus inspireren door zijn verzameling, en maak je minder zorgen over het prijskaartje.

Ronald ontwerpt en schildert al zijn werk zelf. Hij signeert zijn werk aan de voorkant (dubbele initialen ‘RH’). Bovendien komt ieder schilderij met een certificaat van echtheid, bevestigd aan de achterkant. Alle doeken zijn gestrekt op een houten frame en worden geleverd met een stevige haak, klaar om op te hangen. De schilderijen worden wereldwijd verzonden in een stevige kartonnen doos; niet alleen veilig verpakt in noppenfolie, maar ook extra beschermd met een houten plaat.

Als je meer wilt weten over Ronald Hunter, lees dan zijn kunstblog, of volg hem op Instagram.

Abstracte kunst past in iedere interieur

2019 is net begonnen, en Ronald Hunter is goed gestart met een nieuwe serie abstracte schilderijen. Een van zijn voornemens voor dit jaar is om nog meer met licht/donker contrast te werken, en meer scherpe lijnen in zijn werk op te nemen.

De Kunstwerker

55 comments

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular