de Kunstwerker
ROCO Studio

ROCO Studio

ROCO Studio

ROCO, de alias van Ronald Hunter, is een ervaren Nederlandse schilder met internationale bekendheid. Daarbij fungeert ROCO Studio als Hunter’s uitstapje naar figuratieve kunst. Want waar het werk van Ronald Hunter draait om zijn typische abstracte composities, gaat het bij ROCO meer om het rauwe, street art en popart. Onder deze pseudoniem kan ROCO meer experimenteren, onderzoeken en de grenzen opzoeken van zijn werk. Hier moet je zijn als je op zoek bent naar statement pieces.


Ik ben gefascineerd door vele vormen van kunst en met ROCO Studio kan ik ontdekken hoe ver mijn verbeelding mij brengt

Ronald Hunter

De stijl van ROCO

ROCO heeft een duidelijke stijl waarin vaak krachtige en zelfverzekerde vrouwen de hoofdrol spelen. Met hoge contrasten, vele lagen en verschillende technieken maakt ROCO portretten die opvallen.

Een ander terugkerend thema van ROCO Studio is typografie in al zijn vormen en maten. Letters vormen de basis voor een grafische en uitgebalanceerde compositie vol kleur. Geen woorden en volledige zinnen, maar letters puur als vorm en symbolen.

Of ROCO gaat voor een combinatie hiervan. Zo ontstaan er uitgesproken series die de populaire cultuur onderzoeken en eer betonen aan enkele van de grootste iconen. Zo zie je duidelijk verwijzingen naar het ‘Meisje met de parel’, Roy Lichtenstein en de Delfts blauwe bloemen.

Het werk van ROCO

Het werk word gemaakt met verschillende technieken, van acrylverf, (neon) inkt, spuitbussen, zeefdruk, handgemaakte sjablonen tot aan gemanipuleerde fotografie. Het breed gebruik van technieken en materialen draagt ook bij aan de typische ROCO stijl. Het gebruik van spuitbussen, zeefdrukken en de gelaagdheid geven het een duidelijk rauw en street art gevoel. Waarbij de portretten van acrylverf en met een achtergrond van gemanipuleerde fotografie, weer zorgen voor een krachtig popart beeld.

Als multidisciplinair kunstenaar is ROCO dus duidelijk gefascineerd door vele vormen van kunst. Zo maakt hij naast originele schilderijen ook limited edition zeefdrukken en HQ digitale (foto) prints.


Heb je nou iets gezien waarvan je denkt, hé die wil ik! Goed nieuws, ze zijn hier beschikbaar. Wil je meer informatie over Ronald, ga dan naar deze blog.

De Kunstwerker