de Kunstwerker
museum voorlinden

Less is More: Minimalisme ten top in Museum Voorlinden

Gaat dat zien: de prachtige collectie minimalistische kunst in Museum Voorlinden. Tot januari 2020.

Museum Voorlinden is een prachtig museum voor hedendaagse kunst, gelegen in een bosrijk gebied bij Wassenaar. Het museum bevat kunst uit de verzameling van Joop van Caldenborgh en is de grootste particuliere kunst collectie in Nederland.

Met werken uit de eigen collectie hebben ze nu een tentoonstelling over de minimalisme beweging samen gesteld: Less is More.

Less is More expositie

Terug naar de essentie, dat is waar de tentoonstelling Less is More om draait. Het is een beweging tegen de overdaad van het post-moderne leven, tegen het alsmaar ‘meer’.

Deze tegenbeweging lijkt de nieuwe levensstijl te worden, en ook in de kunstwereld vinden we deze tendens. Museum Voorlinden toont hoe de kunst hier al sinds de jaren 60 een weg in vrij maakt, waarbij kunstenaars terug gaan naar de essentie van hun werk.

Het resultaat is een prachtige collectie ‘pure kunst’, met werk van onder andere Jan Schoonhoven en Eva Rothschild. De zuivere belijning en heldere kleuren van de tentoonstelling spreekt tot de verbeelding. Wie had gedacht dat minimalisme zo lang kan boeien?

Bekijk de website van Museum Voorlinden voor openingstijden en de duur van de expositie. 

museum voorlinden

De Kunstwerker

15 comments

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular