de Kunstwerker
florentijn hofman

Florentijn Hofman

In Nederland hebben wij een hoop kunstenaars die erg bekend zijn in het buitenland, zo is Florentijn Hofman er een van. In deze blog bespreek ik voor jou allerlei dingen die ik over hem gevonden heb.

In Nederland hebben wij een hoop kunstenaars die erg bekend zijn in het buitenland, zo is Florentijn Hofman er een van. In deze blog bespreek ik voor jou allerlei dingen die ik over hem gevonden heb. Met onderwerpen als wie hij is, wat hij doet, waar het werk staat en twee bijzondere projecten.

Florentijn Hofman

Wie is Florentijn Hofman

Florentijn Hofman is een Nederlandse kunstenaar die is geboren op 16 april 1977, dit maakt hem dus vandaag de dag 42 jaar. Zijn carriere begon eerst met een opleiding aan het christelijke academie voor beeldende kunst. Deze vervolgde hij met een masteropleiding Kunsthochschule in Berlijn. Je kon het misschien al raden aan de opleidingen die hij gevolgd heeft, Florentijn Hofman is een beeldend kunstenaar. Florentijn woont en werkt in Arnhem, eerst zat hij in Rotterdam maar toen is hij verhuist naar Arnhem.

Wat maakt Florentijn Hofman

Zoals ik eerder vertelde is hij een beeldend kunstenaar. Zijn werk is erg herkenbaar door de grote van zijn beelden, maar ook de vormen. De beelden zijn erg vaak dieren, als je Florentijn Hofman opzoekt zal je meer beelden zien van dieren dan van andere dingen. Deze dieren zijn vaak van materialen gemaakt die je misschien niet snel zelf zou bedenken. Zo heeft hij een gemaakt in de vorm van een vis van met allemaal schuimplaten. Met een grote van 15 meter lang en 7 meter hoog lag deze kleurrijke vis in het water in China.

Florentijn Hofman
Rubber Duck

Eén van zo’n bijzonder project is de grote badeend, met de naam Rubber Duck. Je bent de afbeelding vast wel een keer tegengekomen online, want het is een erg bekend werk. Het is eigenlijk gewoon een hele grote gele eend die op een onzichtbaar ponton drijft. De Badeend is in verschillende grote’s en op verschillende plekken tentoongesteld. De hoogste badeend gemaakt door Florentijn is 26 meter hoog, best groot voor een badeend dus. Ook is de kleinste best hoog met een hoogte van 5 meter. De meest bekende badeend ligt in Hong Kong met een hoogte van 14 meter. Verder zijn er badeenden geweest in Europa, Azië en Australië.

Moon Rabbit
Florentijn Hofman

De Moon Rabbit is een reuze konijn van zo’n 25 meter. Het konijn ligt over een bergje aarde heen, starend naar de ruimte en de lucht. Het beeld is geïnspireerd op een Chinees volksverhaal over een konijn op de maan. Helaas is het konijn in 2014 in brand gevlogen en is het dus niet meer mogelijk dit beeld te bezoeken. Het vuur is waarschijnlijk ontstaan door vonken van lasapparaten van werkende mensen die stellages aan het afbreken waren. Ondanks de korte tijd dat het konijn daar lag heeft het toch meer dan 2 miljoen bezoekers getrokken.

The Moon Rabbit is laying against the bunker, dreaming and thinking about life and dreaming the impossible and creating its own true stories

Florentijn Hofman

Voor meer info of foto’s over Florentijn Hofman kan je even naar zijn website gaan. Ook heb ik een blog geschreven over wie Banksy is, dus lees die vooral ook.

De Kunstwerker