de Kunstwerker

Affordable Art Fair 2019

In deze blog gaat het over Affordable Art Fair 2019. En heb een aantal mooie dingen gezien die ik graag met jou wilde bespreken.

Affordable Art Fair 2019 is een beurs, deze keer gehouden in Amsterdam. Hier staan allerlei galeries met kunst, van schilderijen tot fotografie, maar ook 3D beelden. In deze blog schrijf ik over een aantal galeries en kunstenaars die mij opvielen en waar ik veel mooie dingen bij zag.

Hoe ziet het eruit

Als je nog nooit op een beurs geweest ben kan ik begrijpen dat je niet helemaal weet hoe dat dan eruit ziet en in elkaar zit. De beurs wordt gegeven in een groot gebouw, De Kromhouthal in Amsterdam. De Kromhouthal is een gebouw waar vroeger schepen in gebouwd werd, maar wordt nu gebruikt voor verschillende events. De Affordable Art Fair beurs zit er nu in en is opgebouwd als een soort klein doolhofje, waarbij je op zo goed als elke muur wel iets kan zien.

affordable art fair
Affordable Art Fair 2018

Galeries

Ook dit jaar zijn er weer een hoop galeries aanwezig op de beurs. Maar liefst 85 galeries zijn aanwezig op de beurs in Amsterdam, één hiervan is Singulart.

Singulart is een bedrijf wat zich vooral focussed op online. Zij bieden kunstenaars de tools waarmee ze de verkoop van hun werken onafhankelijk kunnen beheren. Door wereldwijde promotie willen ze de kunstenaars overal laten zien. Zo hopen zij ook dat kunstliefhebbers en verzamelaars nieuwe culturen zullen omarmen, een nieuw artistiek denkbeeld leren kennen en geïnspireerd te raken door de werken van kunstenaars die ze nooit zonder Singulart zouden zijn tegengekomen.

Voor meer werken van Singulart kunstenaars, kijk even op hun website; singulart.com

The Public House of Art was er ook bij dit jaar met veelbelovende werken. Deze galerie vestigt zich in Amsterdam en is een galerie voor betaalbare kunst. Ze krijgen goede recentie’s en wordt ook aanbevolen op Tripadvisor. Ze hebben een mooie duidelijke website waar nog heel veel informatie op te vinden is; publichouseofart.com

Opvallende kunstenaars

Cameron Yarrow

Op de Affordable Art Fair 2019 waren bepaalde werken die mij erg opvielen. Ik ben gaan opzoeken wie de kunstenaars zijn en waar je ze nog meer zou kunnen vinden, naast de galerie.

Cameron Yarrow’s werk was er ook. Met een prachtige foto van een olifant was hij te zien op de Affordable Art Fair. Cameron is een zeer jong talent wat zijn vader is opgevolgd in de fotografie. Hij heeft ook zijn eigen website, hier lees je meer over hem en kan je de rest van zijn foto’s zien; cameronyarrowphotography.com

JJ Marino

Op JJ Marino zijn werk viel gelijk mijn oog. Iets wat ikzelf nog niet gezien heb, een bijzonder werk. JJ Marino is een kunstenaar uit Napoli (Italië). In zijn werk gebruikt hij allerlei kleine poppetjes, die van ver erg op elkaar lijken, maar als je goed kijkt of dichterbij ze toch allemaal verschillen. Deze mensen (poppetjes) zijn onderweg naar een locatie, een fijne plek.

Tom Seerden

Ook was er beeldhouwwerk bij en het werk van de kunstenaar Tom Seerden viel mij hier erg bij op. Het werk wat op de art fair van hem stond waren gebouwen die op sokkel stonden, alleen was de sokkel uitgebeeld als een soort afgrond. Het gebouw stond op het laatste stukje ‘grond’ wat er dan bestond. Mij viel dit werk op omdat ik het nog nooit gezien had en het een soort spanning gaf. Zie meer werken van Tom of lees meer over hem op zijn eigen website; tomseerden.nl

De Kunstwerker