de Kunstwerker
Mr.Doodle

Mr. Doodle

Deze blog gaat over Mr. Doodle en zijn kleurrijke doodles. Lees hier wie hij is en wat hij precies maakt.

In mijn vorige blog vertelde ik wie Keith Haring was en hoe zijn stijl op de markt bracht, deze stijl zie je steeds vaker terug in de hedendaagse kunst. Zo maakt Mr. Doodle hele muren, ruimtes, voertuigen, meubels en gebouwen vol met zijn Doodle’s. Deze blog gaat over Mr. Doodle en zijn kleurrijke doodles.

mr. doodle

Wie is Mr. Doodle

Mr. Doodle is een kunstenaar die doodles maakt en nu denk je misschien, wat is een doodle? Doodles zijn ‘simpele’ tekeningen. Hij maakt zijn tekeningen vrij snel en zijn net zoals bij Keith simpele figuren en symbolen, maar daar zo meer over. Mr. Doodle is natuurlijk niet zijn echte naam, dat is Sam Cox. Sam is 23 en zijn doodle carrière begon al vroeg en starte dan ook als een gekke gewoonte. Hij stond er al als kind om bekend dat hij overal ‘doodles’ maakte en altijd aan het tekenen was. Dit is ook een statement waarmee hij bekend wilt staan, de man die altijd tekent. Vaak draagt Sam een pak met allerlei doodles die hij gemaakt heeft en in dezelfde kleur van het kunstwerk waar hij mee bezig is.

I want to label myself ‘Mr. Doodle’ – the person who doodles everywhere.

Mr. Doodle

Mr. Doodle’s werk

Sam beschrijft zijn werk vaak zelf als graffiti spaghetti en een doodle virus. De graffiti spaghetti is natuurlijk door de sierlijke vormen die de figuren en symbolen hebben en het virus door de hoeveelheid bij elkaar. Goeie omschrijven als je het mij vraagt, net zoals bij Keith zijn de figuren zonder detail, al hebben die van Sam wel ogen en een mond. Je kan zijn werk vinden in galeries, maar ook maakt hij zijn werk op muren op straat. Verder kan je zijn werk online ook kopen, zijn website hiervoor is mrdoodleshop.com. Als je meer van Sam wil zien kijken dan even op zijn Instagram of op zijn eigen website waar je ook video’s kan zien van hoe hij te werk gaat.

Mr. Doodle

Heb je nog niet mijn blog gelezen over Keith Haring en denk je huh haar vorige blog? Klik dan hier en lees mijn blog over Keith Haring en waarom het zo’n eer voor mij speciaal is.

De Kunstwerker

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular