de Kunstwerker
Saïd Kinos

Saïd Kinos

Saïd Kinos is een kunstenaar die mij erg aansprak toen ik zijn werk zag. Deze blog gaat over wie hij is, wat hij doet en waar je hem kan vinden.

Van de kunsthal naar Saïd Kinos, een kunstenaar uit Rotterdam die te zien is in de Kunsthal. Mijn vorige blog ging over de Kunsthal en tijdens mijn onderzoek naar wie er staan kwam ik Saïd tegen. Zijn werk sprak mij erg aan en vond het een goed idee om een blog over hem te schrijven. Deze blog gaat over wie hij is, wat hij doet en waar je hem kan vinden.

Wie is Saïd Kinos

Saïd Kinos is een kunstenaar uit Rotterdam, hij is geboren in 1988 en dit maakt hem dus 31 jaar oud. Saïd heeft een fascinatie voor menselijke communicatie, denk hierbij aan taal en symbolen zoals typografie. Zijn carrière begon met een opleiding journalistiek in Utrecht waarbij hij hem vervolgt aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hier haalt hij zijn bachelor voor grafisch ontwerpen. De afgelopen jaren heeft Saïd vooral allerlei opdrachten gedaan voor binnen en buiten. Ook heeft hij opdrachten gehad in het buitenland, zoals in Londen, Denver en Los Angeles.

Wat maakt Saïd

Zoals ik al eerder zei heeft Saïd een fascinatie voor menselijke communicatie, hierbij moet je denken aan taal, symbolen en typografie. Deze fascinatie is ontwikkelde hij tijdens zijn studie als grafisch ontwerper. Als je zijn werk ziet kunnen er een paar dingen erg opvallen, zo gebruikt Saïd vaak de kleuren zwart wit en vindt hij het leuk om met hoge contrasten te werken.

Maar wat zie je eigenlijk als je naar zijn werk kijkt? Saïd pakt bestaande letters die hij vervolgens op allerlei manieren vervormt. Hij probeert hiermee een ‘visuele overkill’ te gebruiken. Een visuele overkill is eigenlijk gewoon heel veel (te veel) in één, dus het is logisch als je niet gelijk ziet wat hij gemaakt heeft. Deze ‘visuele overkill’ is een metafoor voor de hoeveelheid informatie die wij mensen dagelijks krijgen, sociaal media is dan ook een groot inspiratiebron.

Ik pak vaak bestaande letters, die vervorm ik op een analoge manier

Saïd Kinos

Saïd’s werk is op veel plekken te zien, zo heeft hij al veel buiten werken gemaakt in Rotterdam. Maar ook heeft hij werk ik het buitenland en zijn er verschillende tentoonstellingen van hem. Zo is hij nu te zien in de Kunsthal tot 16 februari. Ik denk dat we Saïd nog vaker en meer gaan zien, maar niet alleen buiten. Ik denk dat er meer tentoonstellingen over hem te zien zal zijn en ik ga er zeker een keer heen. Ook kan je zijn Instagram een keer bezoeken om iets van zijn werk te zien. Verder heeft hij een eigen website SaidKinos.com, hierop zie je meer werk van hem.

Heb je nog niet mijn blog over de Kunsthal gelezen? Doe dat dan hier.

De Kunstwerker